World of Warcraft Kore’de Korkulanı Yaptı!

19 Kasım 2013 Salı Unknown 0 yorum
orld of Warcraft, Blizzard tarafından yayınlanan ve 2004′den bu yana inanılmaz bir kitle yayın hayatını sürdüren MMORPG oyunu, yıllara meydan okumaya sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda da belirttiğimiz üzere yaklaşık 1 Milyon oyuncu kaybeden efsane oyun World of Warcraft, oyuncu kaybı yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık 10 Milyon oyuncudan yalnızca birkaç ay içerisinde 8,3 Milyon oyuncuya gerileyen oyunun şu an yaklaşık 7,3 Milyon oyuncusu bulunuyor.

Kısa bir süre önce “Exp Boost” yani “Tecrübe Takviyesi”nden bahseden Blizzard, bu düşünceyi yalnızca düşüncede bırakmak yerine hayata da geçirdi! Kore sunucularında satışa sunulan bu tecrübe takviyesinin market adı ise “Experience Boost Potion”.

0.93$’dan satışa sunulan bu tecrübe takviye iksiri, yalnızca 1 saat gibi kısa bir süre için etkili oluyor. Yani 10 saat kadar tecrübe takviyesi almak isteyen oyuncular 9.30$ gibi bir meblağ ödemek durumundalar. Bu fiyat ise Türk Lirası olarak yaklaşık 20 TL’ye tekabül etmekte. Özellikle de aylık ücret ödeme modeline sahip bir oyun olan World of Warcraft için pek de doğru olmayan bir şey yapılmış gibi görünüyor.

Daha önceden de bahsettiğimiz “Acaba oyun f2p mi oluyor?” düşüncesi ise halen geçerli. Bakalım, yılların efsanesi artık efsaneliğine veda mı edecek? Yoksa ücretsiz olarak oyuncu akınına mı uğrayacak? Bunların hepsini gelecek günlerde göreceğiz.

0 yorum:

Son Önizlemeleri

Recent Post