Deep Web Güvenlik Önlemleri

14 Ekim 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum
Deep Web teki en önemli unsur güvenlik.Genellikle illegal sitelerin bulunduğu Deep Web,kullanıcılara bu konuda büyük zararlar verebilir.Bu yazımızda Deep Web te güvenliğimizi nasıl maksimum seviyeye çıkaracağımızı anlatacağız.Ama hatırlatmakta fayda var; eğer Deep Web e giriyorsanız ve illegal siteleri ziyaret ediyorsanız ne yaparsanız yapın risk altındasınız demektir.
   Aşağıdaki maddeleri okuyup uygularsanız izinizi sürmek oldukça zorlaşacaktır;
1-Flash Player
Bu madde çok önemli,Tor Browser ayarlarından flash desteğini kapatın.Flash olan sayfalarda gezinmek Tor kullanıcılarının yer tespitlerini kolaylaştırır.
2-Browser
Tor kullanırken de,normalde de Firefox kullanın.Chrome ya da Internet Explorer kullanmamaya çalışın.Firefox dışında Opera da kullanabilirsiniz.
3-Geo
Tarayıcınızın Geo özelliğini kapatın.Geo özelliği internet sitelerinin,konumunuzu 1-2 metre hata payıyla bulmasını sağlar.Firefox ta kapatmak için adres çubuğuna about:config yazın,çıkan ekrana geo yazın,geo .enabled yazan yere çift tıkladığınızda değer kısmının true yerine false olduğunu göreceksiniz.
4-Eklenti
Firefox kullanıyorsanız Dephormasyon eklentisini edinin.Bu eklenti takip edilmenizi zorlaştırır.
5-Dosya Silici Program
Deep Web ten bilgisayarınıza indirdiğiniz illegal bir dosyayı shift+del ile silmeniz bu dosyayı sisteminizden tamamen silmez.Silme işlemi için bu işi yapan bir program indirin.
6-Proxy
Asla proxy sitelerini kullanmayın.Bu siteler sizin de IP nizi kayıt altına alır.
7-Çerez 
Bilgisayarınızı kapatmadan önce daima çerezleri temizleyin.Bu işlemi ccleaner ile yapabilirsiniz.
8-Antivirüs
Kesinlikle antivirüs program kullanın.Bu konuda Kaspersky size yardımcı olabilir.
9-Linux Ubuntu 
Ubuntu yükleyerek çok daha güvenli bir sisteme geçiş yapabilirsiniz. Üstelik Windows'u etkileyen hiçbir virüsten etkilenmeden. Ubuntu'da Windows oyunları dışında her uygulamanın bir versiyonunu bulabilirsiniz.Buradaki amaç hakkınızda bilgi toplanmasını engellemektir.
10-Crack
Crackli program kullanmayın.Cracklerin büyük bir kısmı trojen ve worm içermektedir.
11-Wireless
Wireless kullanmayın,ethernet kablosu çok daha güvenli ve hızlıdır.
12-Webcam
Bilgisayarınıza bağlı bir webcam varsa hemen sökün.



   Bu maddeleri uygularsanız Deep Web te çok daha rahat dolaşabilirsiniz.Bu maddeler içindeki en önemlisi Linux Ubuntu dur.Eğer Ubuntu yükleme şansınız varsa derhal yükleyin.Daha önceki dava ve araştırmalara baktığımızda Amerikan Polisi Ubuntu üzerinden Deep Web e giren kullanıcıların yerini tespit edememişti.
Biz yine de Deep Web e girmemenizi tavsiye ederiz.Hiçbir durumda sorumluluk kabul etmiyoruz.

0 yorum:

Son Önizlemeleri

Recent Post